• Bij ons gewoon achteraf betalen, veilig en vertrouwd!
  • Bij ons gewoon achteraf betalen, veilig en vertrouwd!

News Detail

Tips en tricks voor het schilderen op nummer

Tips en tricks voor het schilderen op nummer

zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien ben je bij ons aan het juiste adres voor schilderen op nummer. Misschien dat je recentelijk zelf een schilderen op nummer pakket hebt gekocht. Voordat je aan de slag gaat met het shilderen is het handig om dit artikel even goed door te lezen. We laten je vandaag namelijk de beste tips en tricks zien die we jou mee kunnen geven voor het schilderen op nummer voor volwassenen. Dankzij deze tips zorg je ervoor dat je op de juiste manier aan de slag zal gaan met het schilderij!

1. Begin in aflopende volgorde

De belangrijkste tip is dat het verstandig is om via een aflopende volgorde aan de slag te gaan. Aflopende volgorde betekent dat je vanuit een groter gebied begint te werken en dan naar kleinere gebieden gaat. Dat kost minder tijd en het helpt je te voorkomen dat er per ongeluk vlekken ontstaan. Begin dus bij de grote vlakken waar bijvoorbeeld 1 op staat en ga pas later naar de kleine details.

2. De donkerste kleur eerst

De tweede belangrijke tip is dat je eerst de donkerste kleur in je doek gebruikt voordat je naar de lichtste kleur gaat. Dit stelt je namelijk in staat om de samenstelling van kleuren veel beter te regelen op het doek. Je kunt op deze manier zien hoe de kleuren elkaar beïnvloeden. Op die manier is het schilderen op nummer voor volwassenen een stuk makkelijker en leuker.

3. Vermijd vlekken op het doek

Wat veel mensen tijdens het schilderen nog wel eens hebben is dat hun hand ineens het geschilderde gebied aanraakt dat nog nat is. Hierdoor ontstaan er een hele hoop vlekken. Je hele inspanning  tijdens het schilderen op nummer kan verpest worden door één verkeerde beweging. Om dit te voorkomen schilder je eerst het bovenste gedeelte van het doek en daarna het onderste gedeelte. Door deze tip wordt de kans op vlekken kleiner, wel zo handig als je een mooi resultaat wilt hebben.

4. Zorg goed voor je penselen

Als je een bepaald deel hebt voltooid moet je altijd jouw penselen wassen voordat je doorgaat naar het nieuwe vlak op het schilderij. Na het wassen van de kwast begin je pas met een nieuw onderdeel. Dit zal je helpen om je doek een frisse textuur te geven, er kan nu eenmaal op deze manier geen kleur mee gemengd worden. Hierdoor zullen de kleuren veel beter naar voren komen.

Met deze tips zal ook jij in staat zijn om met schilderen op nummer aan de slag te gaan. Mocht je nog geen pakket in huis hebben dan kan je die via deze site vandaag nog bestellen. Door een kijkje te nemen in het online assortiment zal je er binnen no time achter komen wat de mogelijkheden zijn voor het schilderen op nummer. Voor je het weet zal ook jij de meest schitterende schilderijen op nummer kunnen maken!