Niemand vindt het fijn om in onzekerheid te zitten. Maak jij je zorgen over de vraag of jij wel de juiste woonverzekeringen hebt afgesloten? Dan is het tijd om eens dieper in deze materie te duiken om te zien of je angst gegrond is. We laten je zien welke woonverzekeringen er allemaal zijn en welke jij nodig zou kunnen hebben. Mocht je tot de conclusie komen dat je niet goed (genoeg) verzekerd bent, dan laten we je gelijk zien hoe je dit kunt oplossen. Zo keert je gemoedsrust snel weer terug omdat je tal van risico’s hebt kunnen uitsluiten.

Welke woonverzekeringen zijn er?

Als je het over woonverzekeringen hebt, heb je het over de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De inboedelverzekering Univé zou iedereen moeten afsluiten, omdat deze verzekering je altijd profijt oplevert. Deze polis dekt namelijk alle schade die ontstaan is aan de spullen die in je huis staan. Het maakt daarbij niet uit hoe die schade ontstaan is, mits het natuurlijk niet opzettelijk is toegebracht, want dan fraudeer je en dat is strafbaar. Stel dus bijvoorbeeld dat je radiator springt en dat je hele woonkamer natgespoten wordt met vies, bruin water uit de cv-leiding. Dit levert hoe dan ook schade op, maar gelukkig kun je deze kosten uit je inboedelverzekering halen. Ook tal van andere schadeposten kun je verhalen op je verzekering waardoor jij aanzienlijk minder risico’s loopt. Kijk daarom altijd even op de site van jouw verzekeraar om te zien hoe je deze polis vandaag nog kunt afsluiten. Je zult zien dat het heel eenvoudig is om deze polis te nemen.

De opstalverzekering voor je huis

Naast de inboedelverzekering, is er ook nog de opstalverzekering voor je huis. Met deze polis kun je alle onkosten laten vergoeden die ontstaan zijn nadat je schade hebt opgelopen aan je woning zelf. Je verzekeraar deelt je woning namelijk op in je spullen en in het pand zelf. Krijg je met rampspoed te maken zoals bijvoorbeeld een brand, dan zal deze zich niet tot een van de twee beperken. Vandaar dat het belangrijk is om als woningbezitter een goede opstalverzekering af te sluiten, omdat je hiermee veel onkosten kunt voorkomen. Het is namelijk een groot risico om onverzekerd te leven, omdat je dan mogelijk zelf voor alle onkosten opdraait wanneer je eens schade oploopt. Dat kan je grote financiële problemen oplossen en die kun je eenvoudig voorkomen door een goede verzekering te nemen.

Je profiteert altijd van een verzekering

Mocht je niet heel veel geld beschikbaar hebben, dan is het altijd belangrijk om te zorgen dat je goed verzekerd bent. Een verzekering voorkomt namelijk dat je grote onkosten moet maken en dat is belangrijk wanneer je niet veel reserves hebt. Surf daarom even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien wat een polis je allemaal aan voordelen zal opleveren. Je zult hoe dan ook profijt hebben van je verzekering dus aarzel niet langer en sluit je woonverzekering vandaag nog af.