Wanneer je jouw woning weer wilt opknappen is de kans groot dat je van plan bent om je muren te gaan verfen. Wanneer je dit gaat doen, moet je met veel aspecten rekening houden. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij wat aandachtspunten op een rijtje gezet.

 

De verfsoort

Het belangrijkste is natuurlijk de verf die je gaat gebruiken om de muren te schilderen. Wanneer je een winkel binnen loopt zul je enorm veel soorten verf zien en waarschijnlijk heb je geen idee wat je nodig hebt. Eigenlijk kan je kiezen uit verf op basis van olie of op basis van water. Verf op basis van water is dunner en makkelijker om mee te schilderen en daarom vaak de juiste keuze voor beginners.

 

Hoeveelheid verf

Het is handig om van te voren een goede schatting te maken over hoeveel verf je daadwerkelijk nodig hebt. Om dit te kunnen doen moet je de oppervlakte van je muur berekenen. Als je dit weet kan je het aantal liters verf dat je nodig hebt makkelijk inschatten.

 

Voorbereiding

De voorbereiding voor het verfen is enorm belangrijk. Zorg ervoor dat ke alles in de kamer afschermt om verfspatten te voorkomen. Als alles is afgedekt, dan kan je de muren gaan reinigen. Dit is belangrijk, aangezien de muren volledig schoon en stofvrij horen te zijn. Hiernaast moet je de stopcontacten en schakelaars in de woning afplakken met speciale tape. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat hier ook geen verf op kan komen.

 

Wanneer je dit hebt gedaan kan het schilderen gaan beginnen.